bridgeclub-de-stokpaartjes
 

Links

 
Spelregels voor wedstrijdbridge

Zie ARBITRAGE

Welkom bij StepBridge!

StepBridge is de officiële internetbridgeclub van de Nederlandse Bridge Bond (NBB). StepBridge is zeer eenvoudig te bedienen en volledig Nederlandstalig. U kunt op StepBridge zelf bridgen of als toeschouwer meekijken bij andere StepBridgers. Op dit moment heeft StepBridge bijna 7000 leden waaronder beginners, recreanten, competitiespelers en topspelers.
Welkom bij bridgeclublive

Een aantrekkelijke site waar u mee kunt kijken of bridgen met de hele wereld als mede of tegenstander.
BRIDGE MUSEUM

Bridge wordt al meer dan 100 jaar gespeeld. Daarvoor bestond ook al een dergelijk kaartspel, het Whist. In Nederland spelen 1 miljoen mensen bridge terwijl er 110.000 lid zijn van een club. Dat is 5 maal zo veel als de totale bevolking van Leerdam, de plaats waar het Nederlands bridgemuseum staat.
Omdat bridge zo populair is, worden producten op de markt gebracht die het spel bridge gebruiken als verkoopmiddel. Wat dacht u van bridgelucifers, -zeep, -koffie, -chips en suiker? Ja,er bestaat zelfs bridgekroepoek. Dit soort producten treft u aan in het (kleine) bridgemuseum.
Welkom bij de nieuwe website van de Bridge- en Boekenshop

Via deze website kunt u al onze artikelen zoals die ook in de winkel in Utrecht verkrijgbaar zijn bestellen.
Bij binnenlandse bestellingen boven 50 euro worden geen verzendkosten in rekening gebracht.
Leden van de Nederlandse Bridge Bond krijgen 10% korting.
Veel winkel plezier!

De Bridge-en Boekenshop
Kennedylaan 9
3533 KH UTRECHT
030-2759977
Welkom op Boon reizen

uw gratis informatiebron over alles wat met bridge reizen te maken heeft.
Bridge

Bridge is een kaartspel dat ook onder de noemer denksport geplaatst kan worden. Vooral in duplicaatbridge is bewust gestreefd naar het zoveel mogelijk uitschakelen van de factor 'geluk' als uitkomstbepalend. Het spel vereist concentratie, geheugen en logisch denken en goede samenwerking tussen partners. Bridgen bestaat uit twee delen, het bieden en het spelen.

Het spel wordt gespeeld met 52 kaarten. Zij worden een voor een gedeeld, te beginnen bij de speler links van de gever, met de klok mee tot iedere speler 13 kaarten bezit.

Het wordt gespeeld door vier personen. Aan iedere speler wordt een windstreek W,N,O, of Z toegekend. NZ spelen samen en vormen een partnership, en ze spelen tegen OW, die ook samenspelen en een partnership zijn. Het partnership kan ad hoc zijn, alleen voor deze wedstrijd, maar over het algemeen hebben bridgers vaste partners, die in het algemeen jaren (soms vele tientallen jaren) samen spelen. De spelers zien elkaars kaarten niet. Een goed bridgepaar begrijpt elkaar en vertrouwt elkaar, zodat ze effectief kunnen bieden en tot een 'contract' komen. Na het bieden wordt gespeeld, waarbij ieder paar zo veel mogelijk slagen probeert te maken.

Welkom bij BridgeCruise Holland

U houdt van bridgen, maar niet met het mes op tafel?
U vindt het leuk om historische steden te bezoeken?
U heeft een Bourgondische inslag?
U houdt van lekker eten en gezellig nazitten?
BridgeCruiseHolland organiseert gedurende de wintermaanden unieke vierdaagse bridgecruises per luxe hotelboot door Noord- en Zuid-Holland.
Ontspannen bridgen, onder leiding van een deskundige spelleider én met oog voor de cultuur historische waarde van de steden die wij aandoen tijdens de cruise.
Vanuit Amsterdam varen we richting Haarlem, de volgende dag naar Leiden, om tot slot op vrijdag weer aan te meren in onze hoofdstad.
U heeft in de middaguren de gelegenheid om de steden te verkennen op de manier die u het meeste aanspreekt.
Wilt u wandelen langs idyllische plekken in de stad of bezoekt u liever een museum? Of misschien gaat u liever winkelen?
's Avonds na het diner start de BridgeDrive (24 spellen) aan boord, onder leding van een ervaren spelleider.
Onze schip is de MS Anna Cornelia.
Bridge is een kaartspel dat ook onder de noemer denksport geplaatst kan worden. Vooral in duplicaatbridge is bewust gestreefd naar het zoveel mogelijk uitschakelen van de factor 'geluk'