bridgeclub-de-stokpaartjes
 

HISTORIE

  
Bridgeclub "De Stokpaartjes"

De naam "De Stokpaartjes" komt voort uit de naam van onze mede oprichtster, voormalig voorzitster en lesgeefster Wilma Stok en is bedoeld als eerbetoon aan de familie Stok die al vele jaren haar sporen heeft verdiend in het doorgeven van kennis en enthousiasme voor de bridgesport, en het feit dat bridge wordt gespeeld door paren. Vandaar dat de naam wordt geschreven met een " t " waar je een "d " verwacht.

Bridgeclub De Stokpaartjes werd opgericht door een groepje enthousiaste gezelligheidsbridgers. Deze groep mensen kregen voorheen op de dinsdagavonden bridgeles van Wilma Stok. Omdat het een leuk idee leek om onderling in competitieverband te gaan spelen werden de lessen vervangen door een gezelligheidscompetitie. Uiteindelijk werd op 8 oktober 1996 de bridgeclub officieel een feit. Al snel bleek dit een goed besluit. Vooral ook het après-bridge is in onze jonge vereniging het evenement van de week. Het stoffige imago dat de bridgesport in de ogen van sommige mensen heeft, wordt dan ook stevig te niet gedaan. De Stokpaartjes spelen gedurende de maanden september t/m mei elke dinsdag- en woensdagavond in het Clubhuis van v.v Oude Maas in Poortugaal en wijken gedurende de zomermaanden uit naar de Brinkhoeve in Poortugaal, waar ook niet-leden welkom zijn. De club telt momenteel 90 leden op de dinsdagavond en 98 leden op de woensdagavond. Laatstgenoemde leden zijn de geslaagde cursisten van de nog steeds lesgevende Leo Stok.
De Stokpaartjes heeft zich eveneens ten doel gesteld elk jaar een evenement te organiseren. Zo werd in het kader van het 800 jarig bestaan van Rhoon, samen met de ANBO en Bridge Inn een grootse regionale bridgedrive georganiseerd in de Sporthal van Rhoon. Dit evenement was de voorloper van het daaropvolgende Kasteelbridge. In samenwerking met de Lionsclub Rhoon Oude Maas vond vervolgens in april 2006 de eerste Horecadrive plaats. Een evenement dat volgend jaar navolging verdient.. Daarnaast wordt er jaarlijks in samenwerking met de golfvereniging Oude Maas Rhoon een bridge- en golftoernooi georganiseerd, je hoeft niet te kunnen golfen het golfen vindt plaats op de mini holes en is heel leuk verder gaan we elk jaar in maart met ca. 50 leden op bridge-weekeind. Een niet meer weg te denken uitje.