bridgeclub-de-stokpaartjes
 
 
 

13e Benefiet Bridgefestival in Poortugaal een succes


Zaterdag 21 april organiseerden de bridgeclub De Stokpaartjes uit Rhoon en de Lionsclub Rhoon Oude-Maas voor de dertiende keer hun benefiet Bridgedrive in Poortugaal.
Voor de recreanten, maar ook voor de beste bridgers was het, naast het leveren van een prestatie, vooral te doen om zich in een gemoedelijke sfeer te vermaken. Beide doelen zijn zeker gelukt. Evenals vorig jaar werd gekozen te spelen in De Brinkhoeve in Poortugaal. Met 84 bridgers in vier lijnen was het toernooi goed bezet. In alle lijnen waren er leuke prijzen en er werd gestreden om het Kampioenschap van Albrandswaard. Winnaars van de titel: Ineke Messemaker en Margriet de Jongh. Hun namen worden bijgeschreven op de fel begeerde wisselbeker.

Dit jaar voor de tweede maal werd de inwendige mens geheel verzorgd door vrijwilligers van de Lionsclub Rhoon Oude-Maas. Met een hapje, een drankje en een geweldig uitgebreid lunchbuffet werd de inwendige mens zeer goed verzorgd. Ook gastvrouw Joke de Ruiter van de Brinkhoeve en haar personeel maakten het extra feestelijk. Na de lunch was het jaarlijkse korte bezoek aan de braderie een leuke onderbreking.

De opbrengst van het bridgefestival is dit jaar bestemd voor Roparunteam 58 van het Ikazia Ziekenhuis. Door sponsors, het gul kopen van lootjes en niet in de laatste plaats, het zelf verzorgen van de catering door de Lions is de opbrengst dit jaar
Een nieuw record te weten € 2083,50.

De Stichting Roparun maakte op haar beurt vorige week bekend € 282.000 te doneren aan het ziekenhuis voor het realiseren van een Healing Environment voor de dagbehandeling in het nieuwe Multidisciplinair Oncologisch Centrum van Ikazia.

De deelnemers en de organisatie kijken terug op een geweldige dag. Met dank aan allen die hieraan hebben meegewerkt.